VEDLIGEHOLDELSE

Alle priser er vejledende og gælder pr. kvadratmeter medmindre andet er anført. Alle priser er eksklusive moms. Ved opmåling bliver der rundet op til nærmeste hele kvadratmeter.

Hvis du har gulv i lakeret træ, vil det være en fordel at sætte sig ind i, hvordan man passer bedst på dem. 

 

Hvordan vasker man lakerede gulve?

Det er meget forskelligt, hvilken type finish der er på dit gulv, og hvor modtagelig overfladen er for slid. Det er dog dog generelt anbefalelsesværdigt at vaske gulvet med en fugtig klud og undgå at bruge for meget vand. Mange producenter af gulvmiljøer anbefaler desuden brugen af sæbe eller rengøringsmidler specielt tilpasset til brug på overflader i træ. Husk på, at gulvet skal være helt tørt, før du går videre til næste trin i rengøringen

Brug en renseklud om ugen for at undgå, at skidt samler sig eller for at fjerne eventuelle allerede eksisterende pletter på overfladen. Glem ikke fjerne eventuelle møbler fra gulvet, så du kan nå alle områder ordentligt

Gulvafslibning og polering

For at give dine gulve den bedst mulige effekt, skal du have dem slebet og poleret med jævne mellemrum. Du kan gøre det selv med en slibemaskine eller leje denne type service. Husk altid at følge de anvisninger, der følger med slibemaskinen for at undgå at skade overfladen på dine gulve.

Efter dage (eller måske endda uger) af forventning er dine gulve endelig blevet poleret, og de ser fantastiske ud. Du vil gerne have dem til at se sådan ud så længe som muligt, men du er ikke sikker på, hvordan du skal gribe det an. Bare rolig, vi er her for at hjælpe dig.

 

 

Læs videre for at få vores bedste tips til, hvordan du vedligeholder dine nyligt polerede gulve.

 

 1. fejning og støvsugning regelmæssigt

feje dit gulv mindst en gang om dagen med en kost med bløde børster for at undgå at ridse overfladen. Hvis du har en støvsuger med flere indstillinger, skal du bruge den skånsomste indstilling, der stadig kan opsamle snavs og rester. Støvsugning er også med til at forlænge gulvets levetid ved at forhindre, at snavs og grus slibes ned i overfladen

 1. brug af dørmåtter

At placere dørmåtter ved alle indgange til dit hjem er en af de enkleste måder at holde dit gulv rent på. Dørmåtter fanger snavs, grus, blade og andet udendørs affald, før det har en chance for at blive sporet ind i dit hjem. Sørg for at ryste eller støvsuge dørmåtten regelmæssigt for at forhindre, at den bliver overbelastet og ineffektiv.

 1. undgå skrappe rengøringsmidler

Mange kommercielle rengøringsmidler er for skrappe til brug på polerede gulve og kan gøre overfladen mat eller endda beskadige selve gulvet. Når du rengør dit gulv, skal du holde dig til skånsomme løsninger som sæbe og vand eller lidt eddike fortyndet i vand. Du kan også købe specialrengøringsmidler, der er specielt beregnet til brug på polerede gulve. Du skal blot sørge for at læse etiketterne omhyggeligt, inden du køber noget.

 1. beskyttelse af dit gulv mod møbler

Møbler kan let ridse eller bule polerede gulve, så det er vigtigt at træffe foranstaltninger for at beskytte overfladen. Placer filtpuder under alle møbelben, og vær ekstra forsigtig, når du flytter tunge møbler rundt. Hvis du skal flytte dine møbler, skal du så vidt muligt prøve at flytte dem i stedet for at løfte dem

Konklusion

Det er vigtigt at vedligeholde dine nypolerede gulve korrekt, så de kan holde sig flotte i mange år fremover. Ved at følge disse enkle tips kan du nyde dine smukke gulve i mange år fremover! Tak for læsningen!

Her lidt om Vedligeholdelse af lakerede gulve

 • • Gulve, som er behandlet med lak, skal hærde i minimum 10 dage, før de må rengøres
 • Efter 10 dage kan gulvet støvsuges og vaskes med en hårdt opvredet klud.

Vedligeholdelse af lud- og sæbebehandlede gulve

 • Inden ibrugtagning vaskes gulvet 3-4 gange med vand tilsat sæbespåner.
 • Gulvet vil herefter være mættet med sæbe og derved virke mere smudsafvisende.
 • Det bedste resultat opnås ved at lave en tyk sæbespåneblanding og påføre denne i årenes/gulvbræddernes retning.
 • Den daglige rengøring foretages med støvsugning og vask med sæbespåner eller Faxe Hvid sæbe.
 • Gulvene bør vaskes 1-2 gange pr. måned.
 • Bløde hakker eller mærker i gulvet fjernes ved at lægge en fugtig klud på området, indtil træet har suget tilpas med vand, og mærket er jævnet ud.

Kort om vedligeholdelse af olierede gulve

 • Nyolierede gulve bør ikke vaskes den første måned.
 • Efter en måned foretages den daglige rengøring med støvsugning og vask med en hårdt opvredet klud.
 • Mængden af vand på de olierede gulve skal begrænses til et minimum.
 • Hvis gulvene er meget snavsede, kan de vaskes med vand tilsat sæbespåner.
 • Sorte mærker fra skosåler mv. kan fjernes med en blød klud og lidt rense benzin eller mineralsk terpentin. Gulvene bør genolieres mindst én gang årligt.

Generel vedligeholdelse

 • Gulve skånes generelt bedst ved at klæbe filt under møblerne, således at disse ikke ridser gulvet, når de flyttes rundt
 • Ydermere bør brugen af sko på gulvet begrænses.

Jeg opdaterer løbende med billeder og andet nyt her